Fintech

Η Κίνα απελευθερώνει την πρώτη αντιστάθμιση άνθρακα στο blockchain του Ant Group

Η Tianjin, γνωστή για τη βαριά βιομηχανία και τα διυλιστήρια πετρελαίου, εξέδωσε την πρώτη αντιστάθμιση άνθρακα με βάση το blockchain της Κίνας, καθώς η χώρα δημιουργεί την εθνική πλατφόρμα εμπορίας άνθρακα.

Η Tianjin κυκλοφόρησε το πρώτο πιστοποιητικό αντιστάθμισης άνθρακα με βάση το blockchain της Κίνας, σύμφωνα με τους Binhai Times, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εθνικής αγοράς άνθρακα από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

  • Η ανταλλαγή δικαιωμάτων εκπομπής της πόλης ανακοίνωσε τα νέα σε συνέδριο για τη fintech και την πράσινη χρηματοδότηση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου.
  • Η αντιστάθμιση κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας την AntChain, την πλατφόρμα επιχειρηματικής αλυσίδας του fintech γίγαντα Ant Group.
  • Το blockchain μπορεί να καταστήσει την έκδοση, την εμπορία και τον έλεγχο αντισταθμίσεων άνθρακα διαφανή και ανιχνεύσιμη, σύμφωνα με την έκθεση.
  • Η Κίνα στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας του άνθρακα έως το 2060, σύμφωνα με το τελευταίο πενταετές σχέδιό της. Αυξάνει τη χρήση πράσινης χρηματοδότησης με πράσινα ομόλογα και εθνική αγορά άνθρακα που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.
  • Tianjin είναι μια παράκτια πόλη στη βόρεια Κίνα, κοντά στο Πεκίνο. Είναι ένας σημαντικός λιμενικός και βιομηχανικός κόμβος στην Κίνα, ιδιαίτερα στα πετροχημικά.
  • Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει φιλοδοξίες για το blockchain. Το 2019 ανακοίνωσε μια πλατφόρμα τελωνειακής διαχείρισης που βασίζεται στο blockchain και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενσωμάτωση της εφοδιαστικής χρησιμοποιώντας αλυσίδα μπλοκ σε ολόκληρη την περιοχή.
  • Η IBM άρχισε να κατασκευάζει μια blockchain πλατφόρμα για τις εκπομπές άνθρακα στην Κίνα το 2016.

Πηγή: Coindesk

Back to top button