Bitcoin

Είναι επίσημο: Το Ελ Σαλβαδόρ υιοθετεί το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα

Μια υπεροχή του νομοθετικού σώματος του Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε να υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

 Το Ελ Σαλβαδόρ αναγνωρίζει επίσημα το bitcoin (BTC) ως νόμιμο χρήμα.

Σε μια ψηφοφορία νωρίς την Τετάρτη, μια υπερδύναμη του νομοθετικού σώματος του έθνους ψήφισε υπέρ της πρότασης του Προέδρου Nayib Bukele για την υιοθέτηση Bitcoin από το έθνος της Λατινικής Αμερικής. Ο Πρόεδρος σκοπεύει να υπογράψει το νομοσχέδιο αργότερα απόψε ή νωρίς το πρωί.

62 μέλη του νομοθετικού σώματος ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, με 19 να αντιτίθενται και τρεις αποχές.

Ο Bukele έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το όραμά του, το οποίο προωθήθηκε ως προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομικής ένταξης σε μια χώρα όπου μόνο το 30% των πολιτών έχουν πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, σε μια συνομιλία στο Twitter Space νωρίς το πρωί της Τετάρτης που φιλοξενήθηκε από τον Nic Carter της Castle Island Ventures and Coin Metrics. Οι χρήστες δεν θα χρειαστεί απαραίτητα να χρησιμοποιήσουν κυβερνητικό πορτοφόλι, δήλωσε ο Μπουκέλ.

Ο Bukele ανέφερε επίσης στην ίδια συνομιλία στο Twitter Space ότι η χώρα σχεδιάζει έναν νέο νόμο που θα παρέχει μόνιμη διαμονή σε κάθε άτομο που επενδύει τρία BTC στην οικονομία του Ελ Σαλβαδόρ.

Το νομοσχέδιο που μόλις ψηφίστηκε θα δώσει εντολή σε όλες τις επιχειρήσεις να δεχτούν Bitcoin για αγαθά ή υπηρεσίες, αλλά η κυβέρνηση θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ασφαλείας για οντότητες που δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν τον κίνδυνο ενός ευμετάβλητου crypto-νομίσματος, δήλωσε ο πρόεδρος.

Ένα καταπίστευμα που θα δημιουργήσει η κυβέρνηση στην Αναπτυξιακή Τράπεζα του Ελ Σαλβαδόρ για να μετατρέψει άμεσα το Bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ θα αναλάβει τον κίνδυνο των εμπόρων, είπε. Θα κρατήσει περίπου $150 εκατομμύρια.

 “Στην περίπτωση ενός παγωτατζίδικου, που δεν θέλει πραγματικά να πάρει το ρίσκο, επομένως πρέπει να δεχτεί Bitcoin επειδή είναι ένα νόμισμα με εντολή και δεν θέλει να πάρει το ρίσκο της μετατροπής τότε οπότε θέλει να του κατατεθούν δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό, όταν πουλάει το παγωτό, μπορεί να το ζητήσει από την κυβέρνηση να του ανταλλάξει το Bitcoin του με δολάρια”, είπε ο Bukele. “Φυσικά, μπορεί να το κάνει και στις αγορές, μπορεί να ζητήσει από την κυβέρνηση να το κάνει άμεσα”.

Το καταπιστευματικό ταμείο της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα πωλούσε μέρος του Bitcoin που λαμβάνει για δολάρια για την αναπλήρωση του ταμείου.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από το Ελ Σαλβαδόρ θα συναντηθούν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν το σχέδιο.

Ο Bukele ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει την εξόρυξη Bitcoin. Το Ελ Σαλβαδόρ ήδη ήλπιζε να προσελκύσει επιχειρήσεις για την εκμετάλλευση γεωθερμικής ενέργειας και ενώ η κυβέρνηση δεν προσβλέπει ειδικά στη βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin για να καλύψει αυτή την ανάγκη, είναι ένας τέτοιος τομέας που θα μπορούσε να ωφεληθεί, είπε.

Πηγή: Coindesk

Back to top button