Αγορά

Αξιωματούχος της Ιρλανδικής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρει ότι η δημοτικότητα των crypto-νομισμάτων είναι “ανησυχητική”

Η Derville Rowland, γενική διευθύντρια οικονομικής συμπεριφοράς στη ρυθμιστική αρχή, προειδοποίησε ότι οι επενδυτές ενδέχεται να χάσουν όλα τα χρήματά τους.

Ανώτερος αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας προειδοποίησε τους επενδυτές για τους κινδύνους των crypto-νομισμάτων.

  • Η Derville Rowland, γενική διευθύντρια χρηματοοικονομικής συμπεριφοράς στην κεντρική τράπεζα, δήλωσε στην Independent.ie τη Δευτέρα ότι η αύξηση της δημοτικότητας των crypto-νομισμάτων είναι “ανησυχητική”.
  • “Τα crypto-νομίσματα είναι μια αρκετά κερδοσκοπική, άναρχη επένδυση”, είπε, προσθέτοντας ότι το κοινό θα πρέπει να “γνωρίζει πραγματικά ότι θα μπορούσε να χάσει ολόκληρη την επένδυση του”.
  • Τα σχόλια έρχονται αφού αρκετοί διοικητές κεντρικών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του Andrew Bailey της Τράπεζας της Αγγλίας και του Haruhiko Kuroda της Τράπεζας της Ιαπωνίας, έχουν κάνει παρόμοιες προειδοποιήσεις.
  • Τον Μάρτιο, η κεντρική τράπεζα κινήθηκε για να θέσει τις εταιρείες crypto-νομισμάτων στην ίδια βάση με τους βασικούς παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανόνες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
  • Ενώ το Bitcoin φαίνεται να οδεύει προς τη δεύτερη χειρότερη μηνιαία απώλεια που έχει καταγραφεί, εξακολουθεί να έχει αυξηθεί κατά 25% από την αρχή της χρονιάς.

Πηγή: Coindesk

Back to top button