Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (12-18 Ιουλίου)

Η Binance διακόπτει την υποστήριξη για τα tokens μετοχών

Το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων ανέφερε ότι τα token μετοχών δεν θα είναι διαθέσιμα για αγορά στον ιστότοπό του με άμεση ισχύ.

Διευθύνων Σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao

Το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων της Binance δήλωσε ότι σταματά την υποστήριξη για την αγορά token που συνδέονται με μετοχές μόλις τρεις μήνες μετά την έναρξή τους.

Η Binance ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα tokens μετοχών δεν είναι διαθέσιμα για αγορά στην ιστοσελίδα της με άμεση ισχύ και η υποστήριξη για τέτοια tokens θα λήξει στις 14 Οκτωβρίου, με όλες τις θέσεις να κλείνουν την επόμενη ημέρα.

Η εμπόλεμη ανταλλαγή crypto-νομισμάτων ανέφερε ότι η απόφαση είχε ληφθεί για να μπορέσει να επικεντρωθεί σε άλλα προϊόντα.

Η Binance εισήγαγε την υπηρεσία token μετοχών τον Απρίλιο, επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράζουν κλάσματα μετοχών σε εταιρείες, ξεκινώντας από την Tesla και ακολουθούμενη γρήγορα από το Coinbase. Η MicroStrategy, η Microsoft και η Apple προστέθηκαν λίγο αργότερα.

Οι ρυθμιστικές αρχές δεν άργησαν να σηκώσουν τα φρύδια τους, με τους οικονομικούς φύλακες της Αγγλίας και της Γερμανίας να εκφράζουν και οι δύο ανησυχία τις επόμενες εβδομάδες.

Το εμπάργκο κατά της Binance έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της τις τελευταίες εβδομάδες, με ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο να εκδίδουν προειδοποιήσεις ότι το ανταλλακτήριο crypto-νομισμάτων δεν έχει άδεια να προσφέρει ρυθμιζόμενες υπηρεσίες στις αγορές τους, συμπεριλαμβανομένου της Αγγλίας και της Ιαπωνίας.

Το πιο πρόσφατο από αυτά είναι το Χονγκ Κονγκ, του οποίου η ρυθμιστική αρχή αγορών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Binance δεν είναι εγγεγραμμένη για να λειτουργεί στη δικαιοδοσία της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Changpeng “CZ” Zhao αναφέρθηκε στα δεινά της Binance σε μια ανοιχτή επιστολή στις 7 Ιουλίου, χαρακτηρίζοντας τη συμμόρφωση “ταξίδι” και μίλησε για την ανάγκη “σαφέστερων ρυθμιστικών πλαισίων” ως απάντηση στην ευρύτερη υιοθέτηση των crypto-νομισμάτων.

Οι χρήστες της Binance στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και η Ελβετία που έχουν αγοράσει tokens μετοχών έχουν τη δυνατότητα να τα μετεγκαταστήσουν σε μια νέα πλατφόρμα που κατασκευάζεται από την CM-Equity AG, τη γερμανική εταιρεία επενδύσεων με την οποία συνεργάζεται η Binance σε αυτό το εγχείρημα.

Η νέα πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει αρκετές εβδομάδες πριν από την προθεσμία του Οκτωβρίου.

Πηγή: Coindesk

Η Ιταλική ρυθμιστική αρχή λέει ότι η Binance δεν είναι εξουσιοδοτημένη

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η μη επιτηρημένη εξάπλωση των crypto-νομισμάτων ήταν αιτία ανησυχίας.

Η οικονομική ρυθμιστική αρχή της Ιταλίας, CONSOB, δήλωσε ότι η Binance δεν είναι εξουσιοδοτημένη να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες στη χώρα.

  • “Οι εταιρείες του Ομίλου της Binance δεν είναι εξουσιοδοτημένες να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες και δραστηριότητες στην Ιταλία”, παρόλο που τμήματα της ιστοσελίδας ήταν γραμμένα στα ιταλικά, ανέφερε η CONSOB σε δήλωσή της στον ιστότοπό της.
  • Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η μη επιτηρημένη εξάπλωση των crypto-νομισμάτων ήταν αιτία ανησυχίας.
  • Η CONSOB επανέλαβε την προειδοποίηση, συμβουλεύοντας τους αποταμιευτές να “υιοθετήσουν τη μέγιστη προσοχή” κατά τις συναλλαγές τους με τα crypto-νομίσματα.
  • Η ανακοίνωση ακολουθεί μια σειρά παρόμοιων καταστάσεων από τις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές που συμβουλεύουν τους καταναλωτές ότι η Binance είναι άναρχη ή μη εξουσιοδοτημένη να λειτουργεί στις δικαιοδοσίες τους.

Πηγή: Coindesk

Back to top button