Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (28-4 Ιουλίου)

Η ARK Invest της Cathie Wood και η 21Shares συνεργάζονται για να προλάβουν τον αγώνα των ETF του Bitcoin

Το Bitcoin ETF της “ARK 21Shares” ελπίζει να είναι το πρώτο που θα κερδίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ.

Η Επενδυτική Διαχείριση ARK της Cathie Wood συμμετείχε στον αγώνα για την αγορά του Bitcoin (BTC) διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

  • Σύμφωνα με την υπόθεση της SEC, ο διακεκριμένος επενδυτής τεχνολογίας συνεργάζεται με την εταιρεία επενδυτικών προϊόντων 21Shares για την υποβολή αίτησης ενός Bitcoin ETF.
  • Το “ARK 21Shares Bitcoin ETF” θα αξιοποιήσει την εμπειρία της 21Shares στην περιστροφή των προϊόντων ανταλλαγής crypto-νομισμάτων (ETPs), κυρίως στην Ευρώπη.
  • Η ARK και η 21Shares εντάσσονται στις διογκωμένες τάξεις των εταιρειών ελπίζοντας ότι αυτή θα είναι η χρονιά που η SEC εγκρίνει ένα Bitcoin ETF.
  • Η SEC έχει καταρρίψει δεκάδες προτάσεις για Bitcoin ETF τα τελευταία χρόνια.
  • Η Wood εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Amun Holdings, μητρικής εταιρείας της 21Shares, τον Μάιο.

Πηγή: Coindesk

Η Google θα περιορίσει τις οικονομικές διαφημίσεις του Ηνωμένου Βασιλείου μόνο στις  εταιρείες που είναι εγκεκριμένες από την FCA

Από τις 30 Αυγούστου, η Google θα απαιτήσει από τους διαφημιζόμενους να αποδείξουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από την FCA ή πληρούν τις προϋποθέσεις για μία από τις περιορισμένες εξαιρέσεις.

Οι εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασίλειου που δεν ρυθμίζονται από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) της χώρας θα αποκλειστούν σύντομα από τη διαφήμιση στο Google.

  • Από τις 30 Αυγούστου, η Google θα απαιτεί από τους διαφημιζόμενους να αποδείξουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από την FCA ή πληρούν τις προϋποθέσεις για μία από τις περιορισμένες εξαιρέσεις.
  • Η αλλαγή πολιτικής, η οποία θα εφαρμοστεί από τις 6 Σεπτεμβρίου, έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της απάτης, ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της σε ιστολόγιο την Τετάρτη.
  • Η απαίτηση καλύπτει τους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ακόμη και αν τα προϊόντα τους δεν ρυθμίζονται από την FCA.
  • Οι πάροχοι crypto υπηρεσιών έχουν διορία μέχρι τις 31 Μαρτίου του επόμενου έτους για να εγγραφούν στην FCA. Μόλις έξι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία μέχρι στιγμής.
  • Αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε ότι 64 εταιρείες εγκατέλειψαν τις προσφορές τους για εγγραφή στην FCA, συμπεριλαμβανομένων 13 από τις αρχές Ιουνίου.

Πηγή: Coindesk

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ ζητά από την Κεντρική Τράπεζα να μελετήσει τα crypto και να ακολουθήσει πιλοτική εφαρμογή

Οι πληρωμές χωρίς μετρητά αυξάνονται στο Βιετνάμ και η αναγνώριση ψηφιακών νομισμάτων από την κεντρική τράπεζα θα βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ ζήτησε από την Κρατική Τράπεζα του Βιετνάμ (SBV) να πιλοτικά την εφαρμογή crypto-νομισμάτων από το 2021 έως το 2023, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Viet Nam News.

  • Ο Πρωθυπουργός Pham Minh Chinh υπέγραψε την “Απόφαση No.942/QD-TTg” εγκρίνοντας την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της τεχνητής νοημοσύνης, των μαζικών δεδομένων, της επαυξημένης πραγματικότητας, της εικονικής πραγματικότητας και της blockchain τεχνολογίας.
  • Το πιλοτικό πρόγραμμα crypto-νομισμάτων αναμένεται να βοηθήσει την κυβέρνηση να ανακαλύψει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, αναπτύσσοντας παράλληλα έναν κατάλληλο μηχανισμό διαχείρισης, δήλωσε στη δημοσίευση ο Huynh Phuoc Nghia, υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Οικονομικών HCM City.
  • Οι πληρωμές χωρίς μετρητά αυξάνονται στο Βιετνάμ και η αναγνώριση ψηφιακών νομισμάτων από την κεντρική τράπεζα θα βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής. “Το ψηφιακό χρήμα αποτελεί αναπόφευκτη τάση”, ανέφερε.
  • Προηγουμένως, η SBV έχει τονίσει ότι τα crypto-νομίσματα δεν αναγνωρίζονται νομικά στο Βιετνάμ.
  • Το 2018, η SBV απαγόρευσε στις εμπορικές τράπεζες και τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών να πραγματοποιούν συναλλαγές με crypto-νομίσματα, υποστηρίζοντας ότι οι δραστηριότητες αυτές θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και φοροδιαφυγής.

Πηγή: Coindesk

Back to top button