Business ειδήσεις

Ανασκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας (21-27 Ιουνίου)

Κινεζική εταιρεία εξόρυξης Bitcoin παραδίδει τα πρώτα της μηχανήματα στο Καζακστάν

Η BIT Mining αναμένει να παραδώσει άλλες δύο παρτίδες μηχανημάτων μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

(Christos J. Palios)

Η κινεζική Bitcoin miner, BIT Mining παρέδωσε, την πρώτη παρτίδα 320 μηχανημάτων στο Καζακστάν μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων του στην κινεζική επαρχία Σιτσουάν.

  • Η δημόσια εισηγμένη εταιρεία (NYSE: BTCM) αναμένει να παραδώσει άλλα 2.600 μηχανήματα πριν τις αρχές Ιουλίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα.
  • Τα υπόλοιπα μηχανήματα της εταιρείας θα αποσταλούν και στο εξωτερικό.
  • Τα μηχανήματα εξόρυξης που έχουν ήδη αποσταλεί έχουν θεωρητική μέγιστη χωρητικότητα hash rate της τάξεως των 18,2 PH/s. Ένα PH/s σημαίνει ένα τετρασεκατομμύριο hashes ανά δευτερόλεπτο, το μέτρο του πόσους υπολογισμούς μπορεί να υπολογίσει μια μηχανή εξόρυξης.
  • Η μετακίνηση στο Καζακστάν πραγματοποιήθηκε όταν η BIT Mining έλαβε ειδοποίηση το Σάββατο ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για το κέντρο δεδομένων της στη Σιτσουάν θα ανασταλεί από την κρατική ρυθμιστική αρχή ενέργειας.
  • Τα κέντρα δεδομένων της BIT Mining στη Σιτσουάν συνεισέφεραν περίπου το 3% των συνολικών εσόδων της τον Μάιο.
  • Με την καταστολή της Κίνας στη βιομηχανία εξόρυξης crypto-νομισμάτων, οι εταιρείες προσπαθούν να μεταναστεύσουν αλλού. Μαζί με το Καζακστάν, η BIT Mining έχει επίσης επενδύσει $25 εκατομμύρια σε ένα νέο κέντρο εξόρυξης στο Τέξας.

Πηγή: Coindesk

Η κινεζική εταιρεία εξόρυξης crypto-νομισμάτων Canaan στήνει κατάστημα στο Καζακστάν εν μέσω καταστολής

Η Canaan έχει αρχίσει να εξορύσσει Bitcoin με τις τελευταίες μονάδες Avalon Miner στο Καζακστάν μετά τη δημιουργία ενός κέντρου εξυπηρέτησης στη χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο σημαντικός κινεζικός πάροχος mining μηχανημάτων Canaan έχει δημοσιεύσει μια ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητές του εξόρυξης crypto-νομισμάτων στο Καζακστάν εν μέσω συνεχούς καταστολής της εξόρυξης Bitcoin (BTC) στην Κίνα.

Η Canaan ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει τη δική της επιχείρηση εξόρυξης crypto-νομισμάτων στο Καζακστάν χρησιμοποιώντας τις τελευταίες μονάδες Avalon Miner.

Η μετακίνηση της εταιρείας στο Καζακστάν εντάσσεται στα ευρύτερα στρατηγικά σχέδια της εταιρείας στη χώρα. Η Canaan άνοιξε προηγουμένως το πρώτο της κέντρο εξυπηρέτησης στο εξωτερικό στο Καζακστάν νωρίτερα αυτό το μήνα για να παρέχει στους τοπικούς πελάτες υπηρεσίες μετά την πώληση, όπως δοκιμές μηχανημάτων, υπηρεσίες εγγύησης, συντήρηση και τεχνικές διαβουλεύσεις.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Canaan Nangeng Zhang δήλωσε ότι το ντεμπούτο της εταιρείας σε μια αυτολειτουργούσα επιχείρηση εξόρυξης Bitcoin θα βοηθήσει στη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας. “Καθώς ενσωματώνουμε περισσότερους πόρους του κλάδου στις δραστηριότητές μας, πιστεύουμε ότι αυτός ο επιχειρηματικός τομέας θα μας επιτρέψει να αναζωογονήσουμε το απόθεμα της μηχανής εξόρυξης, να μας προστατεύσει από τη μεταβλητότητα του Bitcoin και να διασφαλίσουμε την επάρκεια των αποθεμάτων μας κατά τη διάρκεια των αναταυρώσεις της αγοράς”, δήλωσε.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Κίνα έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στα crypto-νομίσματα, με την κυβέρνηση να διακόπτει τις δραστηριότητες εξόρυξης crypto-νομισμάτων σε Σιτσουάν, Γιουνάν, Σιντζιάνγκ, Εσωτερική Μογγολία και Κινχάι. Σε απάντηση στην καταστολή, αρκετοί Κινέζοι φορείς εκμετάλλευσης εξόρυξης crypto-νομισμάτων έχουν εξετάσει ή έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε άλλες χώρες, με μεγάλες ομάδες εξόρυξης BTC.com μετεγκαταστάθηκαν επιτυχώς την πρώτη παρτίδα mining μηχανημάτων στο Καζακστάν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Bitmain κινείται στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις εξορυκτικές της δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον Κινέζο δημοσιογράφο Κόλιν Γου, η εταιρεία ανακοίνωσε πλήρη μετεγκατάσταση στο εξωτερικό την Τρίτη.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button