Bitcoin

Ανάλυση του κρίσιμου μηνιαίου κλεισίματος του Bitcoin για τον Ιούνιο του 2021

Σήμερα, 30 Ιουνίου σηματοδοτεί την τελευταία ημέρα του μήνα και περίπου μετά τις 3:00 π.μ. ώρα Ελλάδος το μηνιαίο κερί του Bitcoin θα φτάσει στο τέλος του. Αυτό το μηνιαίο κερί δεν είναι τόσο ζημιογόνο όπως αυτό του Μαΐου, το οποίο ιστορικά ήταν ένα από τα χειρότερα που έχουν καταγραφεί.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι αυτός ο μήνας ήταν επίσης αρκετά δυσάρεστος και έχει αφήσει την αγορά σε κατάσταση “αναποφασιστικότητας”. Δείτε τι λένε οι προηγούμενες στιγμές “αναποφασιστικότητας” για τον τρέχοντα κύκλο της αγοράς και τι θα μπορούσε να ακολουθήσει ανάλογα με το ποια πλευρά της αγοράς θα αποκτήσει τον έλεγχο τον επόμενο μήνα στο Bitcoin.

Η αδιέξοδος μεταξύ των ταύρων και των αρκούδων οδηγεί σε μια πλάγια κλίση

Από την κορυφή μέχρι τον πρόσφατο πάτο, το Bitcoin έχει καταρρεύσει κατά σχεδόν 60% και το μόνο που χρειάστηκαν ήταν τρεις μήνες. Το 2ο τρίμηνο του 2021 προορίζεται πλέον να είναι το πιο αιματηρό που έχει καταγραφεί, με τον Μάιο σχεδόν να σπάει ρεκόρ για τη χειρότερη μηνιαία πτώση όλων των εποχών.

Παρά τη βίαιη πτώση, το bull market των crypto-νομισμάτων θα μπορούσε ακόμα να είναι σε εξέλιξη. Η αγορά το γνωρίζει αυτό, έτσι οι επενδυτές και οι έμποροι εξακολουθούν να αγοράζουν προσεκτικά τη βουτιά.

Ζεύγος BTC/USD
Πηγή: TradingView

Ταυτόχρονα, οι πωλητές που πουλάνε από πανικό, πανικοβάλλονται με κάθε πτώση που γίνεται. Η πλάγια δράση των τιμών μπορεί να εξηγηθεί καλύτερα λόγω της δράσης των τιμών, η ισοτιμία που σχηματίζει ένα κόκκινο κερί doji στο μηνιαίο, στριμώχνεται μεταξύ του Tenken-sen και του Kijun-sen.

Οι δύο γραμμές έκτασης αποτελούν ένα μικρό μέρος των εργαλείων που προσφέρει ο δείκτης Ichimoku. Ο Δείκτης Σχετικής Αντοχής, που απεικονίζεται παρακάτω, δείχνει μια bearish απόκλιση στην πιο πρόσφατη κορυφή και την τελευταία κορυφή του bull market.

Ζεύγος BTC/USD
Πηγή: TradingView

Η αστοχία της υψηλότερης, γραμμής τάσης (με κουκίδες)  στο RSI θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι εξακολουθεί να είναι δυνατή μια άλλη ανοδική τάση, ωστόσο, η πτώση που ήταν έξω από τη ζώνη των ταύρων, δεν είναι και τόσο καλή για το Bitcoin. Ταυτόχρονα, το παραβολικό SAR έχει επισημανθεί υποδηλώνοντας μια σημαντική αλλαγή τάσης και το LMACD έχει αρχίσει να τέμνει προς τα κάτω.

Το LMACD δεν έχει ακόμη διασχίσει την πτωτική ζώνη ακόμα και μπροστά από κάθε κοινό σημείο που συμβαίνει οι ταύροι θα μπορούσαν να ωθήσουν ένα άλλο ανοδικό κύμα. Το ιστόγραμμα στο μηνιαίο MACD επίσης δεν έχει αλλάξει από το κόκκινο χρώμα ακόμα, γεγονός που θα μπορούσε να αποτρέψει περαιτέρω μειονεκτήματα εάν οι πράσινες ράβδοι αναπτυχθούν ξανά.

Το Bitcoin και το κόκκινο κερί doji: Τι θα μπορούσε να έρθει μετά από αυτό το μηνιαίο κλείσιμο

Είναι ενδιαφέρον ότι τα κόκκινα κεριά doji, τα οποία υποδεικνύουν αναιδή μεταξύ ταύρων και αρκούδων, έχουν συνήθως οδηγήσει σε μερικές από τις μεγαλύτερες “αναποφασιστικότητες” τους επόμενους μήνες.

Ζεύγος BTC/USD
Πηγή: TradingView

Το κόκκινο κερί doji θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι οι αρκούδες δεν καταφέρνουν να συνεχίσουν να φέρνουν τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα στήριξης έτσι οι ταύροι μπορεί να είναι σε θέση να ανακτήσουν το πάνω χέρι.

Μετά από μια τέτοια τεράστια εκποίηση, η δομή της αγοράς συνήθως βλάπτεται σε ανεπανόρθωτο σημείο. Οι ταύροι ελπίζουν καλύτερα να αντέξουν είναι μια επανάληψη του τελικού κύματος του 2013, το οποίο αντ ‘αυτού είχε ένα πράσινο κερί doji για να υποδείξει το ακριβές κατώτατο σημείο πριν από μια αντιστροφή στα νέα υψηλά.

Ζεύγος BTC/USD
Πηγή: TradingView

Εάν το Bitcoin μπορεί να ανακτήσει τα χαμένα υψηλά, ένα άλλο τελικό σκέλος θα μπορούσε να φέρει το κορυφαίο crypto-νόμισμα από το ανώτατο όριο της αγοράς στο τελικό υψηλό κύκλο και να θέσει μια άλλη κορυφή της αγοράς ταύρων.

Η σημασία αυτού του μηνιαίου κλεισίματος του κύκλου των ταύρων δεν πρέπει να υποτιμηθεί και όσοι ασχολούνται με τα crypto-νομίσματα πρέπει δώσουν προσοχή.

Πηγή: newsbtc

Back to top button