Business ειδήσεις

Αμερικάνος Βουλευτής δήλωσε ότι τα δικαστήρια θα έπρεπε να μπορούν να αντιστρέψουν τις crypto συναλλαγές

Ο Αμερικανός βουλευτής Bill Foster ισχυρίζεται ότι οι δικαστικές εξουσίες πρέπει να ξεσκεπάζουν τους χρήστες crypto-νομισμάτων και να αντιστρέφουν τις συναλλαγές που κρύβουν την απάτη.

Ο Αμερικανός βουλευτής Bill Foster πρότεινε ότι τα δικαστήρια πρέπει να είναι σε θέση να επαναφέρουν τα blockchains με τη βοήθεια “μιας crypto backdoor” κατά τη διάρκεια μιας εικονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Axios στις 29 Ιουνίου.

Ο Foster, ο οποίος συμπροεδρεύει στο Congressional Blockchain Caucus, ισχυρίζεται ότι το δικαστικό σώμα θα πρέπει να έχει την εξουσία να απο-ανωνυμοποιεί τους χρήστες crypto-νομισμάτων και να αντιστρέφει τις λανθασμένες συναλλαγές ή αυτές αυτές που κρύβουν την απάτη:

Πρέπει να μπορείς να πας σε ένα δικαστήριο και να μπορείς να αποκαλυψεις τους συμμετέχοντες υπό ορισμένες συνθήκες.

Ο Foster πιστεύει ότι η δυνατότητα αποκάλυψης χρηστών crypto-νομισμάτων θα μπορούσε να αποφύγει την κυβέρνηση και τους πολίτες των ΗΠΑ από μελλοντικές επιθέσεις ransomware.

Η κοινότητα το απέρριψε

Μια τέτοια πολιτική μπορεί να ακούγεται κοντά στην αιρετικότητα των υποστηρικτών του Bitcoin, καθώς υπονομεύει τον ίδιο τον σκοπό του crypto-νομίσματος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα λόγια του Foster αποδέχτηκαν σκληρή κριτική από την κοινότητα.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Χρηματοοικονομικού Ομίλου Avanti Caitlin Long σχολίασε ότι ο κλάδος έχει “ δουλειά να κάνει” στην Washington.

Ο διακεκριμένος podcaster Preston Pysh γράφει ότι θα ήταν δύσκολο να γίνει “πιο ανίδεος από αυτό”.

Ενώ είναι αδύνατο να επανέλθουν οι συναλλαγές στο blockchain του Bitcoin χωρίς οι miners να συγκρούονται για να ξεκινήσουν μια επίθεση του 51%, η ιδέα κυκλοφόρησε επίσης για λίγο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Binance, Changpeng Zhao τον Μάιο του 2019 μετά από το χακάρισμα του ανταλλακτηρίου.

Πηγή: u.today

Back to top button