Τραπεζικές ειδήσεις

Ακόμη μια μεγάλη τράπεζα στη Νότια Κορέα παρέχει υπηρεσίες στα crypto περιουσιακά στοιχεία

Ο Χρηματοοικονομικός Όμιλος Woori ενώνει τις δυνάμεις του με το ανταλλακτήριο Bitcoin, Coinplug για να προσφέρουν crypto υπηρεσίες.

Ο όμιλος Woori Financial Group, μία από τις μεγαλύτερες τραπεζικές εταιρείες της Νότιας Κορέας, παρέχει επιμέλεια στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Korea Economic Daily, η τράπεζα ενώνει δυνάμεις με την Coinplug, ένα από τα πρώτα Bitcoin ανταλλακτήρια στη Νότια Κορέα και πάροχο blockchain χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η Coinplug θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην κοινοπραξία με την Woori Bank, η οποία θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, ανέφερε η έκθεση. Η επιμέλεια επιτρέπει στις κορεατικές εταιρείες να επενδύουν σε crypto-νομίσματα χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν οι ίδιες το περιουσιακό στοιχείο.

Ο Woori ακολουθεί άλλες κορεατικές τράπεζες όπως τη KB Kookmin και τη Nonghyup Bank στον χώρο φύλαξης crypto-νομισμάτων, καθώς οι νοτιοκορεάτες νομοθέτες συντάσσουν νομοθεσία για τα crypto-νομίσματα και η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της χώρας εφαρμόζει διασφαλίσεις κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: Coindesk

Back to top button