Bitcoin

Αγόρασε πραγματικά η Apple Bitcoin αξίας $2,5 δισεκατομμυρίων;

Μην παίρνετε τόσο στα σοβαρά τις φήμες που βλέπετε στα crypto threads του Twitter

Οι φήμες οργιάζουν για ακόμη μια φορά ότι η Apple έχει κάνει μια σημαντική επένδυση πάνω στο Bitcoin, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ανοίξουμε τις σαμπάνιες. Πάρα πολύ νωρίς.

Βλέπουμε ενθουσιώδη tweets τις τελευταίες ημέρες που ισχυρίζονται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει αγοράσει έως και $2,5 δισεκατομμύρια σε Bitcoin.

Υπάρχουν δύο προβλήματα με αυτό: Πρώτον, δεν είχαμε καμία επίσημη επιβεβαίωση από την Apple. Δεύτερον, τέτοιες εικασίες έχουν κάνει τους γύρους στα crypto threads του Twitter πολλές φορές τους τελευταίους μήνες και καμία αγορά δεν υλοποιήθηκε μέχρι στιγμής.

Αν και η MicroStrategy έχει στοιχηματίσει πολλά στο Bitcoin, φαίνεται ότι πολλές εισηγμένες εταιρείες ήταν απρόθυμες να κάνουν οι ίδιες το μεγάλο βήμα. Ακόμη και η Tesla φάνηκε να κρυώνει αφού ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής (ωστόσο, συνεχίζει να κατέχει περισσότερα από $1 δισεκατομμύριο στον ισολογισμό της.)

Θα αγόραζε η Apple Bitcoin;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια τέτοια ανακοίνωση θα έδινε στο Bitcoin μια τεράστια αύξηση των τιμών, αλλά η ενεργειακή χρήση του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και το συνεχιζόμενο δράμα γύρω από τη ρύθμιση του πιθανώς σημαίνει ότι ο κατασκευαστής iPhone θα θέλει να συνεχίσει να κάθεται στο περιθώριο προς το παρόν.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin υποστηρίζουν ότι θα ήταν μια εξαιρετική χρήση του τεράστιου σωρού μετρητών που κάθεται η Apple αυτή τη στιγμή. Αλλά όπως σημείωσε ο Alexander Ross στο Twitter:

“Η Apple δεν κάνει τίποτα αμφιλεγόμενο. Είναι πολύ συνειδητοποιημένοι. Το Bitcoin δεν ταιριάζει σε αυτή τη συγκυρία με το ήθος της μάρκας τους. Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο, αλλά είναι πολύ επαναστατική αυτή η κίνηση για αυτούς και πάρα πολλές ευκαιρίες για τους ανθρώπους που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον τους”.

Παρ ‘όλα αυτά, η Apple θα συνεχίσει να παρατηρεί με προσήλωση τον κόσμο των crypto-νομισμάτων, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι η PayPal επιτρέπει τώρα στους χρήστες της να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία διαχειρίζεται το Apple Pay, το οποίο έχει γίνει γρήγορα ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους πληρωμής μέσω κινητού στον κόσμο, με τη φθίνουσα χρήση μετρητών να επιταχύνεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Πηγή: CoinMarketCap

Back to top button