Business ειδήσεις

Έκτακτο: Hedge Fund $55 δισεκατομμυρίων από το Λονδίνο θα επενδύσει στα crypto-νομίσματα

Ένα Hedge Fund απο το Λονδίνο με $55 δισεκατομμύρια υπό διαχείριση σε περιουσιακά στοιχεία έχει γίνει το τελευταίο ίδρυμα που εισέρχεται στην αγορά crypto-νομισμάτων, ανέφεραν η Financial Times. Το hedge fund επιδιώκει να επενδύσει στη τεχνολογία blockchain και τα συστήματα πληρωμών για τα crypto-νομίσματα καθώς και τα stablecoins.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Marshall Wace, η εταιρεία θεσμικών επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο, επιδιώκει να ξεκινήσει ένα ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο το οποίο θα επενδύσει σε εταιρείες ψηφιακής χρηματοδότησης. Η Wace μπορεί να εισχωρεί στο οικοσύστημα των crypto-νομισμάτων τώρα, αλλά η εταιρεία επενδύσεων είχε ήδη επενδύσει στην Circle, την αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας πίσω από το stablecoin USD Coin.

Το hedge fund συνομιλεί με πιθανούς επενδυτές για το ιδιωτικό του χαρτοφυλάκιο και δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με το μέγεθος και την ημερομηνία έναρξης του χαρτοφυλακίου. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά από μια πρόσφατη έρευνα που ανέφερε ότι τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου θα αυξήσουν την κατανομή των crypto-νομισμάτων τους κατά 7,2% σε πέντε χρόνια.

Η Wace θα επικεντρωθεί στην υποδομή των stablecoin

Ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα πρότεινε ότι το επίκεντρο των επενδύσεων από τον όμιλο Wace θα επικεντρωθεί στην κατασκευή υποδομών stablecoin. Επικεφαλής της νέας επιχείρησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα είναι ο Amit Rajpal, διευθύνων σύμβουλος της Marshall Wace. Το ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο θα ήταν αρκετά παρόμοιο με το ταμείο υγειονομικής περίθαλψης που επενδύει σε εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης πριν από την επέκτασή του.

Η αγορά των crypto-νομισμάτων συνεχίζει να κερδίζει θεσμική έλξη φέτος παρά την υποβαθμιώδη πτωτική πορεία της αγοράς εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Ο αριθμός των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, των τραπεζικών κολοσσών και άλλων επενδυτικών εταιρειών που επενδύουν σε crypto-νομίσματα συνεχίζει να αυξάνεται παρά τη ρυθμιστική αβεβαιότητα από την κυβέρνηση. Αυτού του είδους τα κεφάλαια όχι μόνο βοηθούν τους θεσμικούς πελάτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε crypto-νομίσματα, αλλά εξασφαλίζουν επίσης ένα ασφαλές προϊόν στο οποίο μπορούν να επενδύσουν οι μεγάλοι επενδυτές.

Η εστίαση του βρετανικού hedge fund στην κατασκευή υποδομών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ιδιαίτερα stablecoins, που προσφέρει μια γέφυρα μεταξύ της παραδοσιακής χρηματοδότησης και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σηματοδοτεί επίσης την αυξανόμενη εστίαση των κυρίαρχων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για να έχουν αντίκτυπο στο σύμπαν των crypto-νομισμάτων. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το συναίσθημα αυτών των παραδοσιακών ιδρυμάτων έχει αλλάξει σημαντικά, οι οποίοι συνήθιζαν να βλέπουν το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως κερδοσκοπική επένδυση, χτίζουν τώρα γέφυρες για τους πελάτες τους για να έχουν πρόσβαση στο οικοσύστημα των crypto-νομισμάτων.

Πηγή: Coingape

Back to top button