Business ειδήσεις

Άλλη μια τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει πως δεν θα αναλαμβάνει πελάτες που κάνουν crypto συναλλαγές

Σύμφωνα με μια αναφορά της Guardian, ο Morten Friis, επικεφαλής της επιτροπής κινδύνου της τράπεζας, αποκάλυψε ότι η NatWest θα αρνηθεί την εξυπηρέτηση στους επιχειρηματικούς της πελάτες που δέχονται πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Ο Morten Friis δηλώνει:

“Δεν έχουμε καμία όρεξη να αντιμετωπίζουμε πελάτες, είτε να αναλάβουμε νέους πελάτες, είτε να έχουμε μια συνεχή σχέση με άτομα, των οποίων η κύρια επιχείρηση υποστηρίζεται από την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων ή με δραστηριότητες συναλλαγής σε κρυπτονομίσματα.”

Εν τω μεταξύ, τα σχόλια του εκτελεστικού της NatWest, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε εταιρικούς πελάτες όπως την WeWork και την Tesla που έχουν ανακοινώσει τα σχέδια τους για την αποδοχή πληρωμών με κρυπτονομίσματα. Η West θα αυξήσει τον έλεγχο οικονομικών εγκλημάτων για τους κατόχους προσωπικών λογαριασμών που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα.

Ο Friis επεσήμανε το ξεπλυμα χρημάτων και τις παράνομες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες ως αιτιολογία για τους αυξημένους ελέγχους ασφαλείας σε μεμονωμένους πελάτες που έχουν σχέση με δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, πολλές μελέτες δείχνουν ιδιαίτερα ότι οι εγκληματικές δραστηριότητες αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του παγκόσμιου εμπορίου κρυπτονομισμάτων.

Πηγή: Cointelegraph

Back to top button